Kivándorlásunk története

Miértéppen?

Miértéppen?

Miért éppen Ausztrália?

2019. október 10. - HZSB

Nemrég adtuk be a letelepedési vízumkérelmünket Ausztráliába. Kb. 3 éve kezdtünk el komolyabban foglalkozni az Ausztráliába való letelepedéssel, és még sok-sok hónap várakozás áll előttünk, amíg végre a kezünkben tarthatjuk a vízumunkat.

Sokan kérdezik a családban és az ismerőseink között is, hogy miért. australia.jpgÚgy szoktam megfogalmazni, hogy azért, mert egyszer élünk, és nekünk lehetőségünk van egy új életet kezdeni máshol, egy jobb helyen, ahol van jövőkép, és nem minden a törtetésről és a napi megélhetésről szól.

Mindig is külföldön szerettem volna élni, mivel csak angolul tudok megfelelő szinten így elsősorban angol nyelvterület jött szóba:

  1. Anglia vagy Írország - éltem már Londonban, nagyon jó volt, de nekem nem elsősorban Magyarországgal van bajom, hanem Európával,
  2. USA: soha nem vágytam oda, még turistáskodni sem...
  3. Kanada: nagyon hideg van...
  4. Új Zéland vagy Ausztrália: ezen belül végül is bármelyik, de valamilyen romantikus okból Ausztrália sokkal előbb van a listámon. Egyszer az életben mindenképpen el akartam jutni ide. Olyan sokszor felbukkant már az életemben valamilyen összefüggésben, ami mind pozitív volt, hogy az nem lehet véletlen.

Az ausztrál bevándorlásról rengeteg információm volt előzetesen, így nem volt kérdés, hogy ide próbálunk kijutni.

Mivel családos vagyok, kizárólag letelepedési vízum jött számításba nálunk,amivel teljes munkavállalási jog jár. Ezen belül, amire esélyünk volt az a pontrendszeres regionális szakmai vízum, mivel így az iskola a gyereknek ingyenes, ami egyébként borzalmasan drága lenne...

Úgyhogy hajrá Ausztrália, már alig várom, hogy ott legyünk! Dél Ausztráliától sikerült állami szponzorációt szereznünk, úgyhogy a cél: ADELAIDE :-)

adelaide-designstyle-i-love-m.pngAmit várok Ausztráliától és az új életünktől:

  1. Viszonylag egyszerűbb munkával kényelmesen éljünk (nem akarok gazdag lenni, nem akarok törtetni, nem akarok kényszerből stresszes munkát vállalni, ami hosszútávon tönkretesz).
  2. A gyerekeimnek megbízható, pozitív jövőt szeretnék biztosítani (hogy kényelmesen meg tudjanak élni, ha pl. tanárok, pszichológusok, óvónők vagy éppen kutyakozmetikusok vagy akármi.. szeretnének lenni).
  3. Az életemet szeretném a tengerparton tiszta levegőben tölteni, allergén mentes környezetben.
  4. Jobban szeretném, ha egy évben 8 hónap jó idő és 4 hónap rossz idő legyen, mint fordítva :-)

Meglátjuk, hogy ezek közül mit sikerül elérni!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenausztralia.blog.hu/api/trackback/id/tr815216042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása