Kivándorlásunk története

Miértéppen?

Miértéppen?

Orvosi vizsgálat

2019. október 10. - HZSB

00219_1.jpg

Túl vagyunk rajta!

Gondoltam néhány sorban megosztom a Magyarországi vizsgálattal kapcsolatos tapasztalatomat (Ausztrália).

A Kútvölgyi Klinikára kell bejelentkezni, amikor már beadtad a vízumkérelmet, kifizetted, és megkapod a HAP ID-ket minden családtagra. Ebben lesznek felsorolva azok a szükséges vizsgálatok, amiket a vízumod és az életkorod alapján az ausztrál állam kér.

Mi 489 Regionális skilled vízumra adtuk be a jelentkezésünket. Felnőtteknek HIV teszt, mellkas röntgen és az orvosi vizsgálat, a 11-15 év között mellkas röntgen és orvosi vizsgálat, 11 év alatt csak orvosi vizsgálat szükséges. Mi Dr. Böröcz Zoltánhoz kaptunk időpontot (viszonylag hamar, 2 héten belül). Az időpontkéréskor az asszisztens nő mindent elmond, mit hol kell intézni, illetve mit kell vinni a vizsgálatra.

A HIV tesztet már másnap intéztük, mert 1 hét múlva lehet menni az eredményért, és ezt már vinni kell majd magunkkal az orvosi vizsgálatra. A SOTE Mária u. 41. Bőrklinika - STD ambulanciára kell menni, nem kell előre bejelentkezni, csak a magas földszinten lévő nővérpultnál. Érkezési sorrendben veszik le a vért. Ami fontos!!! ANGOL-magyar leletet kell kérni, ami fizetős, és csak készpénzzel lehet fizetni a kórházban (8000 Ft/fő). Mi kb fél 9-re értünk oda, és fél 10-kor jöttünk el. 1 hét múlva kellett felvenni a leletet, amit csak személyesen lehet egy fél órás idősávban. (kézzel írott meghatalmazással a házastársad leletét felveheted).

Az orvosi vizsgálatra vinni kell: HAP ID-kat nyomtatva, HIV leletet, reggeli vizelet, az útleveleket, és jó sok készpénzt :-) 30 000 Ft/fő, a kisebbik gyereknek (5 éves) csak 15 000 Ft volt a díj. Jó ha viszed magaddal a korábbi leleteidet, vérvételi eredményedet, ha szükség esetén a doktor úr látni akarná. A gyerekek oltási könyve nem kell. (az majd csak kint Ausztráliában kell).

A vizsgálat során a doktor úr felteszi a HAP ID-n szereplő kérdéseket, alá kell írni egy nyilatkozatot, hogy az igazat mondtad, majd látás teszt, és általános, de alapos orvosi vizsgálat történik, súly és magasság mérés, vérnyomás mérés, nyirokcsomók, szervek tapintásos vizsgálata, tüdő meghallgatása, keringés vizsgálata, stb. A vizeletet oda kell adni a doktor úrnak, amit majd a vizsgálatot követően küld laborba. Ha készen van mindenki a vizsgálattal, és a doktor úr a rengeteg adminisztrációval, akkor kaptok beutalót mellkas röntgenre. Le kell sétálni egy emeletet, és ott beadni a beutalót, és egy kicsit várni.. Kb. 5 perc alatt készen voltunk hárman a mellkas röntgennel. Meg kell várni, amíg kiszólnak, hogy sikerültek a felvételek. Utána haza lehet menni, és akkor jó, ha soha többé nem hallunk a doktor úr felől :-) Akkor (elvileg) sikeresen átmentünk az orvosi vizsgálaton. A doktor úr fog hívni, ha valami jelentős eltérést lát, és még további vizsgálatra lenne szükség.

Nekünk 3 héttel az orvosi vizsgálat után jelent meg a rendszerben, hogy megfeleltünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenausztralia.blog.hu/api/trackback/id/tr615216714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása